ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Twinning SEP
АКТИВНОСТ 1.5.1 „Изработка на рамка за компетенции поврзани со процесот на европска интеграција”.
12:06, четврток, 07 мај 2015

РАБОТИЛНИЦА: „Опис на работно место, работни надлежности и рамка на компетентност”

ОПИС: На 7 мај 2015 година, мала работилница беше презентирана од страна на твининг експерти под активност 1.5.1 на персоналот од Тренинг Центарот при СЕП. Целта на работилницата беше да се истакне значењето на описот на работното место за соодветно функционирање на било која организација (вработувања, тарифна ознака, плаќања, евалуација и обука за развој на човечките ресурси),како и да се појасни основната структура на описот на работните места и да се покаже поврзаноста помеѓу работниот профил и компетенциите. За време на работилницата, хрватските експерти ја презентираа и објаснија рамката од надлежности која е воведена во хрватската јавна администрација, како и референца за изработка на препораките поврзани со ЕУ за Секретаријатот за европски прашања. Хрватскиот модел ќе продолжи да се развива под твининг проектот.
 

Сподели ја содржината!
Твининг
Twinning SEP
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.