ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Twinning SEP
АКТИВНОСТ 1.2.1 „Преглед на методологии за усогласување, транспонирање и препораки за подобрување”.
12:00, четврток, 21 мај 2015

РАБОТИЛНИЦА: „Имплементација на правото на ЕУ”.

ОПИС: На 20 и 21 мај, 2015г. се одржа дводневна работилница под активност 1.2.1 на тема “Имплементација на правото на ЕУ”. За време на работилницата беа презентирани искуства во однос на спроведување на правото на ЕУ во Македонија, Хрватска и Полска (законски процедури, техники на транспонирање) и беа взаемно дискутирани. Учесниците имаа шанса да слушнат и за хрватското и полското искуство во процеот на хармонизација на законодавството со законодавството на ЕУ, законските процедури и механизмите за координација.
 

Сподели ја содржината!
Твининг
Twinning SEP
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.