ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Вести
Бесими се сретна со НВО секторот за Извештајот и Акцискиот план
15:02, среда, 20 ноември 2013

Денес, во просториите на Секретаријатот за европски прашања, вицепремиерот Бесими, во рамки на веќе воспоставената редовна комуникација со граѓанските организации, оствари работна средба чиј фокус беше ставен на Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2013 година, како и следните чекори кои ги превзема Секретаријатот за европски прашања во насока на дефинирање на Акциски план и подготовка на Национална програма за усвојување на правото на Европската унија – НПАА за 2014 година.
Во дискусијата тој истакна „Процесот на европска интеграција е инклузивен процес, бара вклученост од сите страни кои можат да придонесат во насока на зајакнување на јавната визибилност и да влијаат поттикнувачки на процесот. Имањето на отворен, транспарентен и инклузивен пристап може само да ни помогне во нашата крајна цел што поскоро зачленување во Европската унија“.
Граѓанскиот сектор има многу битна улога во градењето на развиена демократска држава, одтука Секртаријат за европски прашања Ви стои на располагање во поглед на сите идеи, предлози кои ги имате со кои можете да дадете свој придонес во процесот на европска интеграција – истакна тој.
Во рамки на средбата беа иницирани бројни позитивни и негативни критики и идеи, од кои во иднина би можело да произлезат конкретни чекори.
На крајот беше истакната надежта за продолжување на досегашната соработка како и можноста која Секретаријатот за европски прашања им ја дава на граѓанските организации во поглед на бесплатно користење на „Конференциската сала“ на институцијата за организирање на Конференции и Дебати од јавен интерес.

Сподели ја содржината!
Вести
ОСМАНИ: РЕФОРМИТЕ ЌЕ БИДАТ ИСПОРАЧАНИ – ОЧЕКУВАМЕ КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ ОВАА ГОДИНА
ОСМАНИ: ГРАДИМЕ АВТОПАТ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И КОСОВО, СОЗДАВАЈЌИ ЕВРОПСКА ИДНИНА ЗА ДВЕТЕ ЗЕМЈИ
ОСМАНИ: ВЛЕГУВАМЕ ВО КЛУЧНАТА ГОДИНА ЗА ЕВРОПСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА ЗЕМЈАВА
ОСМАНИ: ПОТРЕБНА Е ПОСУШТИНСКА ДЕБАТА ЗА РОДИТЕЛСКИОТ ДОДАТОК ЗА ТРЕТО ДЕТЕ
ОСМАНИ: ВО СЕП Е СКОНЦЕНТРИРАНА НАЈСИЛНАТА ЕКСПЕРТИЗА ЗА УСПЕШЕН СТАРТ НА ПРЕГОВОРИТЕ ВО 2019
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.