ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Youth for EU
Младите за Европа

"Младите за Европа" е проект инициран од Секретаријатот за Европски прашања на Република Македонија. Целта на оваа инициатива е да ја вклучи младината на државата во дебата за Европските вредности и со ова да контрибуира на процесот на Европска интеграција преку градење на еден нов Европски имиџ. Целта на овој проект е да им помогне на овие млади мажи и жени да ја направат транзицијата и да се интегрираат во Европското општество. исто така, оваа иницијатива ќе ги вклучува младите во дебата и донесување одлуки, кои како млади идни глобални лидери ќе ја формираат идната политика на регионот.

 

Целите:

1. Разбирање на младината

  • Истражување на НВО, Организации, Асоцијации кои работат со младите
  • Истражување на студии, извежтаи, публикации од институции поврзано со младите
  • Активности кои се организирани а кои покриваат прашања за младите

2. Креирање на нов имиџ на младите

  • Вредностите на ЕУ / Вредностите на младите
  • Нов Европски имиџ на младите

3. Младинска мрежа

  • Обединети во различности
  • Конференција - локална, национална и регионална
  • Владини и Невладини институции

 

Фото галерија

Сподели ја содржината!
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.