ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Новости
Проектот „Со европско знаење до европската престолнина“ претставен и на Економскиот факултет во Прилеп
18:00, среда, 15 мај 2019
Проектот на Секретаријатот за европски прашања „Со европско знаење до европската престолнина“беше претставен и пред студентите на Економскиот факултет во Прилеп при Универзитетот „Св. Климент Охридски. 
Претставници од Секретаријатот за европски прашања го претставија проектот наменет за студенти од додипломски студии кои изучуваат предмети од областа на европските студии и кои ќе се натпреваруваат со пишување есеи.

Во продолжение, пред студентите ги објаснија процесот на европската интеграција во земјава, и чекорите и предизвиците кои престојат за време на следната фаза односно со отпочнувањето на пристапнитепреговори, како и процесот на хармонизација на националнотозаконодавство со европското законодавство (acquiscommunautaire), како и потребата од јакнење на административните капацитети. 
Исто така, студентите имаа можност да слушнат и за спроведувањето на европската финансиска поддршка во Северна Македонија преку ИПА фондовите и програмите на Унијата,пртеку кои се обезбедува значајна поддршка за реформите процеси, , а добија и повеќе информации за можностите кои ги нудиЕразмус + која е специјално наменета за студентска мобилност.
Сподели ја содржината!
Новости
ГРАЃАНСКОТО ОПШТЕСТВО КЛУЧЕН ФАКТОР ВО ДЕМОКРАТСКИОТ РАЗВОЈ НА ЗЕМЈАТА
Се потпиша договорот за изградба на првите два километри на автопатот Скопје – Блаце
ОСМАНИ: ЗГОЛЕМЕНАТА БИЛАТЕРАЛНА ПОДДРШКА ОД СТРАНА НА НОРВЕШКА ПРЕТСТАВУВА ЗНАЧАЕН ИМПУЛС И ЗА НАПРЕДОК ВО ЕВРОПСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ
ОСМАНИ: ИЗБОРИТЕ ЌЕ ЈА ПОТВРДАТ ДЕМОКРАТСКАТА И ПОЛИТИЧКА ЗРЕЛОСТ НА ДРЖАВАВА
ОСМАНИ: РЕГИОНОТ ОЧЕКУВА МНОГУ ОД ХРВАТСКОТО ПРЕТСЕДАТЕЛСТВО СО ЕУ
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.