ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Вести
Проектот на Секретаријатот за европски прашања „ Со европско знаење до европската престолнина“ претставен и пред студентите на Универзитетот Гоце Делчев –Штип
18:41, вторник, 14 мај 2019

Проектот на Секретаријатот за европски прашања „ Со европско знаење до европската престолнина“ денеска беше претставен и пред студентите на Универзитетот Гоце Делчев –Штип од страна на тимот од Секретаријатот за европски прашања предводен од Државниот советник за европски политики и координација и Шеф на Кабинет на Заменик претседателот на Владата задолжен за европски прашања, Бујар Османи.

Државниот советникТилев изрази задоволство од интересот на студентите, за нивното денешно присуство, во насока на нивно информирање и едуцирање за прашањата поврзани со Европската Унија, особено врзани за процесот на европски интеграции на Република Северна Македонија, како и за работата на Секретаријатот за европски прашања, бидејќи истото е од особена важност затоа што европските интеграции, и приближувањето на Северна Македонија до Европската Унија, претставува највисок приоритет на државата, единствена опиплива шанса за побрз, поквалитетен суштински развој на државата и нашето општество, нешто што претставува прашање на над-национален консензус уште од самата независност, т.е. од современото создавање на нашата државност.

Тимот од Секретаријатот накусо ги запозна присутните студенти и со улогата и работата на СЕП во процесот на европска интеграција , со самиот процес на европски интеграции, со тоа како се тошат ИПА средствата кои и стојат на располагање на наша земја како и поволностите кои ги нуди ЕРАЗМУС програмата на ЕУ за размена на студентите.

Сподели ја содржината!
Вести
ОСМАНИ: УСПЕШНОТО ПАРТНЕРСТВО ПОМЕЃУ АГЕНЦИИТЕ НА ОН И ВЛАДАТА ТРАЕ ПОВЕЌЕ ОД 20 ГОДИНИ
Се чисти локацијата наменета за пречистителна станица за отпадни води во Тетово
Османи: Северна Македонија и Турција остануваат стратешки партнери
ОСМАНИ: САД може да сметаат на Северна Македонија како на партнер на Балканот
ОСМАНИ И БЕЏЕТИ ПОТПИШАА МЕМОРАНДУМ ЗА СОРАБОТКА ПОМЕЃУ СЕП И УНИВЕРЗИТЕТОТ НА ЈИЕ
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Скрининг
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.