ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Вести
13:10, петок, 25 мај 2018
На 23.05.2018 година претставници на Секретаријатот за европски прашања предводени од Драган Тилев, шеф на Кабинет и државен советник остварија работна средба со директорот Џеват Кицара и претставник на Институтот за стандардизација на Република Македонија.

На состанокот се разговараше за работата на Институтот и активностите кои се планира да се преземат во наредниот период во однос на препораките од последниот  на Извештајот на Европската комисија  за Македонија.

Во таа насока директорот Кицара информираше дека се подготвува  Акциски план со кој треба да се овозможи  зголемување  на продажбата на стандардите, како и развој на сертификацијата во земјата, а со тоа да се подобри и приливот средствата во буџетот на Институтот. Ќе продолжи процесот на воведување на еврокодовите во земјата.

Тилев потенцираше дека активностите кои ги посредува Институтот се тесно поврзани со областа на внатрешен пазар, пристапноста и безбедноста на пазарот и се следат со особен интерес од страна  ЕК. Токму затоа, СЕП во рамките на своите надлежности е подготвен да обезбеди целосна поддршка на активностите на Институтот.
Сподели ја содржината!
Вести
ОСМАНИ: РЕФОРМИТЕ ЌЕ БИДАТ ИСПОРАЧАНИ – ОЧЕКУВАМЕ КОНКРЕТНИ РЕЗУЛТАТИ ОВАА ГОДИНА
ОСМАНИ: ГРАДИМЕ АВТОПАТ МЕЃУ МАКЕДОНИЈА И КОСОВО, СОЗДАВАЈЌИ ЕВРОПСКА ИДНИНА ЗА ДВЕТЕ ЗЕМЈИ
ОСМАНИ: ВЛЕГУВАМЕ ВО КЛУЧНАТА ГОДИНА ЗА ЕВРОПСКИТЕ ИНТЕГРАЦИИ НА ЗЕМЈАВА
ОСМАНИ: ПОТРЕБНА Е ПОСУШТИНСКА ДЕБАТА ЗА РОДИТЕЛСКИОТ ДОДАТОК ЗА ТРЕТО ДЕТЕ
ОСМАНИ: ВО СЕП Е СКОНЦЕНТРИРАНА НАЈСИЛНАТА ЕКСПЕРТИЗА ЗА УСПЕШЕН СТАРТ НА ПРЕГОВОРИТЕ ВО 2019
   
Процес на преведување
Поважни документи
Бази на податоци
Општо
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
Youth for EU
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.