ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
EU talks

Секретаријатот за европски прашања во насока на реализирање на ЕУ Агендата 2015, со цел подобрување на квалитетот во процесот на пристапување во Европската Унија , водејки се од начелата на инклузивност и трaнспарентност во своето работење отпочна со дебатен циклус “ЕУ разговори” (EU Talks).

ЕУ разговорите, ќе имаат за цел, преку отворена, стручна и конструктивна дебата, помеѓу различни општествени чинители на актуелни теми и прашања, да придонесат кон калибрирање на заеднички ставови, насоки и предлози кои може да водат кон решенија.

ЗПВРМ Бесими и Секретаријатот за европски прашања, ќе организираат и ќе бидат домаќини на серија дебати, под насловот, Разговори за ЕУ во текот на 2015 година, со вклучување на истакнати политичари, функционери, универзитетски професори, претставници на бизнис заедницата, претставници на невладиниот сектор, новинари и други активни и влијателни личности од нашето општество.

Итните реформски приоритети Разговори со Мрежа 23
Пристапниот Дијалог на Високо Ниво и НВО
ОЧЕКУВАЊА, ПРЕДИЗВИЦИ И СЛЕДНИ ЧЕКОРИ ВО ЕВРОИНТЕГРАЦИИТЕ 03 ноември 2015
Стратегијата за проширување од страна на Европската комисија, Извештајот за напредокот на Република Македонија и разговор околу следните чекори
Фундаментални права и меѓуетнички односи
Правосудство и администрација
ЕДНАКВОСТ ПОМЕЃУ МАЖИТЕ И ЖЕНИТЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И ПРЕДИЗВИЦИ
МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ, ПЕРСПЕКТИВИ И ПРЕДИЗВИЦИ
ЕУ ОСТАНУВА НАШИОТ ПРИОРИТЕТ
страница: [ 1 ]
   
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
2019 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.