ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
Интервјуа
Бујар Османи: Целта на Владата е сите да бидат дел од овој воз тргнат кон Брисел
Интервју нa заменик-претседателот на Владата задолжен за европски прашања Бујар Османи: Bloomberg 22.06.2017
Во продолжение линкот од интервјуто дадена за Bloomberg во Софиа:

Aдеми: Кризата ги закочи евроинтеграциите
Д-р Арбр Адеми, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Радио Слободна Европа, 16.10.2016
Фатмир Бесими, заменик-претседател на Владата задолжен за евроинтеграции

Интервју со заменик-претседателот на Владата задолжен за евроинтеграции Фатмир Бесими Интервју: МИА, 11.03.2016

 

 

Бесими - Без политички договор може да ја изгубиме препораката

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Радио Слободна Европа, 11.10.2015

Бесими: Важно е Македонија да го држи фокусот на евроатлантските интеграции

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Глас на Америка, 04.02.2015

Фатмир Бесими, вицепремиер за евроинтеграции

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: МИА, 03.01.2015

 

Фатмир Бесими: Напредокот е видлив и реален

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Прес24, 11.10.2014

 

Бесими: Препораката позитивна, забелешките бараат работа

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања Интервју: Инбокс7, 10.10.2014

Определбата за европска иднина подразбира и европско однесување

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања Интервју: МИА, 03.10.2014

Препорака за преговори, но и за што треба да се направи

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Радио Слободна Европа, 28.09.2014

 

Силни врски со ЕУ

Д-р Фатмир Бесими, Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Еуропеан Тајмс, 11.02.2014

Владата нема да решава кој ќе биде новинар

 Д-р Фатмир Бесими,
Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Утрински Весник, 24.12.2013

Поблиску сме до решение за името, но не сум лажен оптимист

Д-р Фатмир Бесими,
Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Нова Македонија, 25.11.2013

Бесими - Создадовме амбиент за враќање на политичките критериуми

Д-р Фатмир Бесими,
Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Радио Слободна Европа, 17.11.2013

ЕУ да покаже поголем ангажман - Балканот е нејзина незавршена мисија!

 Д-р Фатмир Бесими,
Заменик Претседател на Владата на Република Македонија задолжен за Европски прашања
Интервју: Капитал, 25.10.2013

страница: [ 1 ]  2 
   
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Вести
Публикации
За нас
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Државен Секретар
Државни Советници
Сектори
Проектни единици
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
2018 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.