ПОЧЕТНА | КОНТАКТ | МК | SQ | EN |
EU talks

Секретаријатот за европски прашања во насока на реализирање на ЕУ Агендата 2015, со цел подобрување на квалитетот во процесот на пристапување во Европската Унија , водејки се од начелата на инклузивност и трaнспарентност во своето работење отпочна со дебатен циклус “ЕУ разговори” (EU Talks).

ЕУ разговорите, ќе имаат за цел, преку отворена, стручна и конструктивна дебата, помеѓу различни општествени чинители на актуелни теми и прашања, да придонесат кон калибрирање на заеднички ставови, насоки и предлози кои може да водат кон решенија.

ЗПВРМ Бесими и Секретаријатот за европски прашања, ќе организираат и ќе бидат домаќини на серија дебати, под насловот, Разговори за ЕУ во текот на 2015 година, со вклучување на истакнати политичари, функционери, универзитетски професори, претставници на бизнис заедницата, претставници на невладиниот сектор, новинари и други активни и влијателни личности од нашето општество.

04.02.2016
Итните реформски приоритети Разговори со Мрежа 23
29.01.2016
Пристапниот Дијалог на Високо Ниво и НВО
29.01.2016
ОЧЕКУВАЊА, ПРЕДИЗВИЦИ И СЛЕДНИ ЧЕКОРИ ВО ЕВРОИНТЕГРАЦИИТЕ 03 ноември 2015
30.10.2015
Стратегијата за проширување од страна на Европската комисија, Извештајот за напредокот на Република Македонија и разговор околу следните чекори
29.01.2016
Фундаментални права и меѓуетнички односи
29.01.2016
Правосудство и администрација
29.01.2016
ЕДНАКВОСТ ПОМЕЃУ МАЖИТЕ И ЖЕНИТЕ, ПЕРСПЕКТИВИ И ПРЕДИЗВИЦИ
14.04.2015
МАКЕДОНИЈА ВО ЕУ, ПЕРСПЕКТИВИ И ПРЕДИЗВИЦИ
02.04.2015
ЕУ ОСТАНУВА НАШИОТ ПРИОРИТЕТ
05.03.2015
страница: [ 1 ]
   
Процес на преведување
Општо
Поважни документи
Бази на податоци
Обука
Центар за Обука на СЕП
Стипендии
Соработки
Комуникација со јавноста
Испитување на јавното мислење ИРИ
Кампањи
Испитување на јавното мислење
ЛИСТА НА ИНФОРМАЦИИ ОД ЈАВЕН КАРАКТЕР
Конкурси за вработување
Конкурси
Документи
Бази на податоци
Слободен пристап до информации
Регистар на документи
Регистрација на проекти
Е-набавки
Новости
Публикации
За нас
Заменик Претседател на Влада за Европски Прашања
Државен Секретар
Државни Советници
Организација
Систем за управување со процесот на пристапување кон ЕУ
Проектни единици
Сектори
Кон преговори
Хронологија
Процес на пристапување кон ЕУ
Скрининг
Преговори
НПАА
Спогодба за стабилизација и асоцијација
Кампањи
ЕУ / ИПА Успешни Проекти
EU talks
EU in Macedonia
EU stars
Together for EU
Youth for EU
Проекти
Претпристапна поддршка
ИПА 2007 - 2013
ИПА 2014 - 2020
ИПА проекти
Повеќе-корисничка ИПА програма
Друга странска помош
Програми на Унијата
ОРИО Програма
Твининг
2020 © Секретаријат за европски прашања
Сите права се задржани.